Lijpe

19 mei 2023 AFAS Live SOLD OUT

Tickets

Vrijdag

19 mei 2023

Deuren: 18:30 Begin: 20:00
Uitverkocht Tickets kopen
Johan Cruijff Boulevard 590 Plan route

Ticket info

VIP €137,50

Wat krijg je bij een VIP-ticket? Check de FAQ!

Golden Circle €71,50
Regulier €41,80
MIVA-dek €41,80

Te reserveren via 0900-1330
(ook begeleider heeft een kaart voor rolstoelpodium nodig).

  • Alle getoonde prijzen zijn inclusief 10% servicekosten en exclusief transactie- en/of verzendkosten;
  • Er is geen minimumleeftijd vereist.

Lijpe

Abdel Achahbar (1993) groeide op in Maarssen. Door te gaan rappen wist hij dan misschien aan een negatieve spiraal te onttrekken, maar hij weet ‘m ook zowat voelbaar te maken voor zijn luisteraars. Zijn tracks worden miljoenen keren beluisterd door een publiek dat zich maar al te goed met hem kan identificeren. Zijn albums vormen handleidingen en vertellen een verhaal. Wanneer de bodem in zicht is, is er maar één weg; die naar boven. De Marokkaans-Nederlandse Lijpe bewandelde die, altijd trouw blijvend aan zijn directe manier van rappen. Het leverde hem vorig jaar een Edison op, voor zijn album Verzegeld.

Social media, grote interviews, flashy videoclips en radiovriendelijke hits laat hij over aan de rest van de hiphopscene. De spotlights zoekt hij amper op. Meesterverteller Lijpe laat de muziek voor zich spreken. En dat is precies waar een hele grote groep ongehoorden zich aan optrekt. Voorbeelden noemt hij op het album ‘Lijpe’: bijstandmoeders, vaders in de bajes die hun dochters moeten missen maar ook slimme advocaten en universitaire studenten. De rapper is zich bewust van zijn doelgroep en rol, vertelde hij in een zeldzaam gesprek met 3voor12: “Ik vertegenwoordig een hele grote gemeenschap die zichzelf niet kan vertegenwoordigen. Ze kunnen alleen maar roepen. Ik kan het op een plaat zetten en in een liedje brengen, zodat miljoenen mensen het horen.”

Lijpe kent de zwaarte van tassen gevuld met last, maar zet die het liefst om in motiverende muziek. ‘Maak wat van je leven’, lijkt hij te zeggen wanneer hij rapt: “Ewa broeder, pak je rust want de straten zijn heet / zoek een vrouwtje en ga trouwen, maak het plaatje compleet!” Na twee keer een uitverkochte Ronda in TivoliVredenburg op zijn naam te hebben gezet, brengt hij die motivatie nu van Maarssen naar Amsterdam Zuidoost: op 19 mei staat Lijpe in AFAS Live.

Media

FAQ

Waar koop ik mijn kaartje?

Kaartjes kun je kopen via onze exclusieve ticketpartner eventim.nl of lijpelive.nl (je wordt dan doorgeleid naar de ticketshop van Eventim). Je kunt je kaartje ook telefonisch bestellen door te bellen met Eventim's klantenservice via 0900-1353 (€0,60 p/m).

Let op: gebruik altijd de linkjes die op deze website worden aangeboden. Dat is de enige manier om verzekerd te zijn van officiële kaarten. Weet waar je koopt!

Hoeveel kost een kaartje voor dit concert?

Tickets zijn te koop vanaf €41,80 (Alle getoonde prijzen zijn inclusief 10% servicekosten en exclusief transactie- en/of verzendkosten.).

Wat zit er in een VIP-pakket?

In het VIP-pakket zit een Meet & Greet met Lijpe inbegrepen + een ticket voor de Golden Circle tijdens het concert op 19 mei 2023.

Ik zit in een rolstoel, kan ik ook naar dit concert?

Voor elke show is een (beperkt) aantal rolstoeltickets te koop via Eventim. Deze zijn te reserveren via 0900-1330 (lokaal tarief). Let op: ook een begeleider heeft een kaart voor rolstoelpodium nodig.

Hoe kan ik AFAS Live het beste bereiken?

AFAS Live is goed bereikbaar met onder andere de fiets, het openbaar vervoer en met de auto. Klik hier voor meer informatie.

Ik heb een vraag over mijn ticket, waar kan ik terecht?

Heb je een vraag over je tickets, dan raden wij aan om contact op te nemen met Eventim's klantenservice via 0900-1353 (€0,60 p/m). Eventim is onze exclusieve ticketpartner voor dit concert.

Hoe laat begint het concert?

De deuren van AFAS Live gaan open om 18:30. Het programma van de avond is nog onbekend. Houd onze website in de gaten voor de laatste wijzigingen en het laatste nieuws. Houd rekening met een toegangscontrole. Kom daarom ruim op tijd.

Wat mag ik wel/niet mee naar binnen nemen bij AFAS Live?

Het is tijdens evenementen niet toegestaan om rugtassen en/of weekendtassen mee naar binnen te nemen. Handtassen mogen wel naar binnen, indien zij niet groter zijn dan A4 formaat en niet dikker zijn dan 10 cm. Er kan gefouilleerd worden en tassen worden gecontroleerd. De organisatie doet er alles aan om eventuele wachtrijen tot een minimum te beperken. Hier vind je meer informatie over wat verder wel/niet mee naar het concert kan. We raden je aan om oordopjes mee te nemen, of te kopen bij de servicebalies van AFAS Live.